Foie gras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Foie Gras

Foie gras ya iku masakan khas Perancis kang digawe saka ati banyak utawa ati bebek.[1] Masakan iki mung bisa ditemoni ing papan panginepan berbintang. Masakan iki tansah dadi masakan kusus nalika natal lan Tahun Baru ing Perancis.

Jinising foie gras kang ana ing pasaran, ya iku:

  • Foie gras entier: Ati banyak kang utuh lan isih seger kang siap diolah.
  • Foie gras mi-cut: Ati banyak kang wis diolah setengah mateng. Biyasane ana ing supermarket-supermarket gedhe.
  • Foie gras entire: Arep padha karo foie gras mi-cut, mung wae wis dibumboni.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) vivanews.com diundhuh tanggal 14 Mai 2012
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Foie_gras&oldid=986192"