Roti legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sajian saka roti legi sing dikethok

Roti legi minangka salah sawijining jeneng kuliner kanggo timus (uga diarani roti tenggorokan, gullet, utawa gulu) utawa pankreas (uga diarani roti legi weteng, weteng utawa usus), umume saka pedhet ( ris de veau ) lan wedhus ( ris d'agneau ). [1] [2] Roti legi "jantung" luwih bentuke bundher, dene roti manis "tenggorokan" luwih bentuke silinder. [3] Amarga timus diganti karo jaringan fibrosa ing kewan sing luwih tuwa, mung roti legi pankreas sing asale saka daging sapi lan daging babi . [4] Kaya becik ditonton non-otot saka carcasses kewan, sweetbreads bisa kategorinipun minangka jeroan, daging apik, utawa maneka warna daging. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oxford Companion to Food; Oxford English Dictionary s.v.
  2. Spaull, Susan; Bruce-Gardyne, Lucinda (2003). Leiths Techniques Bible (1 ed.). Bloomsbury. p. 451. ISBN 0-7475-6046-3.
  3. EricT_CulinaryLore (17 May 2012). "What Are Sweetbreads?". culinarylore.com. Dibukak ing 25 February 2019.
  4. a b Herbert W. Ockerman, Conly L. Hansen, Animal By-Product Processing & Utilization, 2000, ISBN 1566767776, p. 65–66, 271