Pâté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pâté
Pates p1150435.jpg
Various pâtés
JinisSpread
Panggonan asalFrance
Woworan pokokLiver
Buku masakan: Pâté  Médhia: Pâté

Pate ( UK /ˈpæt/ PAT-ay, US /pɑːˈt, pæˈ-/ pa(h)-TAY, Prancis: [pɑte]  (Speaker Icon.svg listen) pra=| Babagan swara iki ) yaiku pasta, pie utawa roti sing kalebu daging giling sing paling ora ngemot ati . Kajaba iku umume kalebu daging sing dienggo saka daging babi, unggas, iwak utawa daging sapi, lemak, jangan, jamu, rempah-rempah, uga anggur utawa brendi (asring ana kocac utawa armagnac ). Pate bisa disedhiyakake kanthi panas utawa adhem, nanging dianggep bisa menehi rasa paling apik sawise sawetara dina adhem. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Julia Child (1964). Mastering the Art of French Cooking. New York, New York (USA): Alfred A. Knopf. pp. 564–576. ISBN 9785879620764. Retrieved 12 October 2017.