Garangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Garangan
Herpestes javanicus01.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Herpestidae
Génus: Herpestes
Spésies: H. javanicus
Jeneng binomial
Herpestes javanicus
(É. Geoffroy Saint-Hilaire, 1818)
Subspecies

H. j. javanicus
H. j. auropunctatus
H. j. exilis
H. j. orientalis
H. j. pallipes
H. j. palustris
H. j. peninsulae
H. j. perakensis
H. j. rafflesii
H. j. rubifrons
H. j. siamensis
H. j. tjerapai

Small Asian Mongoose area.png
Dhaeran sebaran Garangan

Garangan utawa Lenggarangan (Herpestes javanicus) sijining spésies kéwan kang tinemu ing Asia Kidul lan Asia Kidul Wétan, lan sabanjure uga sumebar ing perangan donya liyane.

Dheskripsi[besut | besut sumber]

Garangan nduwèni ukuran sedhengan (509-671mm), kupinge cendhak, nduwèni sikil papat lan cakar. Pambedane lanang-wadon kanthi ndeleng ukurane, sing wadon endhase luwih amba lan luwih gedhe.

Papan uripe[besut | besut sumber]

Kéwan iki sumebar ing saindenging dhaereah Asia, saka Irak nganti Cina lan mliginé ing Jawa, banjur digawa manungsa lan disebarake ana ing pulo-pulo ing Pasifik, Karibia, Saint Lucia lan Jamaika. Uripe ing laladan kang dhuwure ngantu 2.200m saka segara.

Pangan[besut | besut sumber]

Kewa nini mangan srangga, lan uga mangan yuyu, kodhok, kemangga, kalajengking, ula, manuk lan endhog manuk.

Reprodhuksi[besut | besut sumber]

Kéwan iki bisa manak 2-5 anak, kanthi umur kandhutan udakara 49 dina

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Wozencraft, C., Duckworth, J.W., Choudury, A., Muddapa, D., Yonzon, P., Kanchanasaka, B., Jennings A. & Veron, G. (2008). "Herpestes javanicus". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2008. International Union for Conservation of Nature. Dijupuk 22 March 2009.  Database entry includes a brief justification of why this species is of least concern.