Garangan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Garangan
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Carnivora
kulawarga: Herpestidae
Genus: Herpestes
Species: H. javanicus
Jeneng binomial
Herpestes javanicus
(É. Geoffroy Saint-Hilaire, 1818)
Subspecies

H. j. javanicus
H. j. auropunctatus
H. j. exilis
H. j. orientalis
H. j. pallipes
H. j. palustris
H. j. peninsulae
H. j. perakensis
H. j. rafflesii
H. j. rubifrons
H. j. siamensis
H. j. tjerapai

Dhaeran sebaran Garangan

Garangan utawa Lenggarangan (Herpestes javanicus) sijining spesies kewan kang tinemu ing Asia Kidul lan Asia Kidul Wetan, lan sabanjure uga sumebar ing perangan donya liyane.

Dheskripsi[sunting | sunting sumber]

Garangan nduweni ukuran sedhengan (509-671mm), kupinge cendhak, nduweni sikil papat lan cakar. Pambedane lanang-wadon kanthi ndeleng ukurane, sing wadon endhase luwih amba lan luwih gedhe.

Papan uripe[sunting | sunting sumber]

Kewan iki sumebar ing saindenging dhaereah Asia, saka Irak nganti Cina lan utamane ing Jawa, banjur digawa manungsa lan disebarake ana ing pulo-pulo ing Pasifik, Karibia, Saint Lucia lan Jamaika. Uripe ing dhaerah kang dhuwure ngantu 2.200m saka segara.

Pangan[sunting | sunting sumber]

Kewa nini mangan srangga, lan uga mangan yuyu, kodhok, kemangga, kalajengking, ula, manuk lan [endhog]] manuk.

Reprodhuksi[sunting | sunting sumber]

Kewan iki bisa manak 2-5 anak, kanthi umur kandhutan udakara 49 dina

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Wozencraft, C., Duckworth, J.W., Choudury, A., Muddapa, D., Yonzon, P., Kanchanasaka, B., Jennings A. & Veron, G. (2008). Herpestes javanicus. Dhaptar Abang Spesies Terancam IUCN 2008. IUCN 2008. Diakses ing 22 March 2009. Database entry includes a brief justification of why this species is of least concern.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Garangan&oldid=861025"