Garangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Garangan
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Carnivora
Kulawarga: Herpestidae
Marga: Herpestes
Jinis: H. javanicus
Jeneng binomial
Herpestes javanicus
(É. Geoffroy Saint-Hilaire, 1818)
Subspecies

H. j. javanicus
H. j. auropunctatus
H. j. exilis
H. j. orientalis
H. j. pallipes
H. j. palustris
H. j. peninsulae
H. j. perakensis
H. j. rafflesii
H. j. rubifrons
H. j. siamensis
H. j. tjerapai

Dhaeran sebaran Garangan

Garangan utawa Lenggarangan (Herpestes javanicus) sijining spesies kewan kang tinemu ing Asia Kidul lan Asia Kidul Wetan, lan sabanjure uga sumebar ing perangan donya liyane.

Dheskripsi[besut | besut sumber]

Garangan nduwèni ukuran sedhengan (509-671mm), kupinge cendhak, nduwèni sikil papat lan cakar. Pambedane lanang-wadon kanthi ndeleng ukurane, sing wadon endhase luwih amba lan luwih gedhe.

Papan uripe[besut | besut sumber]

Kewan iki sumebar ing saindenging dhaereah Asia, saka Irak nganti Cina lan utamane ing Jawa, banjur digawa manungsa lan disebarake ana ing pulo-pulo ing Pasifik, Karibia, Saint Lucia lan Jamaika. Uripe ing laladan kang dhuwure ngantu 2.200m saka segara.

Pangan[besut | besut sumber]

Kewa nini mangan srangga, lan uga mangan yuyu, kodhok, kemangga, kalajengking, ula, manuk lan endhog manuk.

Reprodhuksi[besut | besut sumber]

Kewan iki bisa manak 2-5 anak, kanthi umur kandhutan udakara 49 dina

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Wozencraft, C., Duckworth, J.W., Choudury, A., Muddapa, D., Yonzon, P., Kanchanasaka, B., Jennings A. & Veron, G. (2008). Herpestes javanicus. Dhaptar Abang Spesies Terancam IUCN 2008. IUCN 2008. Diakses ing 22 March 2009. Database entry includes a brief justification of why this species is of least concern.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Garangan&oldid=1015546"