Slira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki perkara slira minangka rèptil. Kanggo panggunan liya mangka mirsani: slira (disambiguasi)

Slira utawa ing Basa Jawa Timurane diarani Nyambik akèh tinemu ing rawa-rawa, utawa ing tambak-tambak. Kéwan iki kalebu kerabate Reptilia lan tansah kalebu kulawargane Komodo. Slira iki uga kalebu Karnivora karna seneng mangan iwak, urang, utawa kewan-kewan cilik liyané. Slira akèh digoleki daginge karna dianggep bisa didadekake obat. Saliyané iku, slira uga dijupuk kulite kanggo klangenan. Ing Jawa Timur, akèh wong sing nggoleki Slira utawa nyambik kanggo panganan. Ing Sidoarjo, mliginé ing Balongbendo, ana warung sing dhodholan rendhang saka daging slira, akèh sing ngampiri warung iku.