Varanus lirungensis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Eukaryota
Mencawak Lirung
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Reptilia
Ordho: Squamata
Famili: Varanidae
Génus: Varanus
Subgénus: Euprepiosaurus
Spésies: V. lirungensis
Jeneng binomial
Varanus lirungensis
Koch, Arida, Schmitz, Böhme, & Ziegler, 2009

Mencawak Lirung (Varanus lirungensis) ya iku spésies mencawak ing Kepuloan Talaud, Indonésia.[1] Mencawak jinis iki ditemokaké déning André Koch, ahli saka Zoological Research Museum Aleèander Koenig ing Bonn, Jerman, ing proyèk panalitèn bebarengan antarané para ahli saka Jerman lan Indonésia. Koch nerangaké menawa temonan iki wigati, "amarga medharaké akèhé manéka warna mencawak ing Indonésia."[2]

Wedharan[besut | besut sumber]

Spésimen mencawak Lirung kang minangka conto dawané 80 cm, kanthi kulit kuning-klawu kanthi pira-pira tengeran ireng.[3] Jeneng lirungensis saka Lirung, sawijining jeneng kutha ing Pulo Salibabu, Kepuloan Talaud.

Rujukan[besut | besut sumber]



Cithakan:Lizard-stub