Trenggiling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trenggiling[1]
Pangolin borneo.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Pholidota
Famili: Manidae
Génus: Manis
Spésies: M. javanica
Jeneng binomial
Manis javanica
Desmarest, 1822

Trenggiling (Manis javanica syn. Paramanis javanica) iku wakil saka ordo Pholidota sing isih tinemu ing Asia Kidul-Wétan. Kéwan iki mangan srangga lan mliginé semut lan rayap. Trenggiling urip ing alas udan tropis dhataran cendhèk. Trenggiling uga sok ditepungi minangka anteater.

Wangun awaké dawa, mawa ilat sing bisa dijulurké nganti saprotelon dawané awaké kanggo golèk sumut ing susuhé. Rambuté kamodhifikasi dadi sisik gedhé sing kasusun mbentuk tameng malapis-lapis minangka piranti njaga dhiri. Yèn diganggu, trenggiling bakal nggulung awaké kaya bal. Trenggiling bisa uga ngobat-abitké buntuté, saéngga sisiké bisa natoni kulit pengangguné.

Trenggiling kaancam kalestariané amarga habitaté kaganggu sarta dadi obyèk perdagangan kéwan liar.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Cithakan:MSW3 Schlitter
  2. ^ Pangolin Specialist Group (1996). Manis javanica. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006.