Garèngpung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Garengpung)
Jump to navigation Jump to search
Garèngpung
Tibicen linnei.jpg
Tonggèrèt taunan Tibicen linnei
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Gegremet
Ordho: Hemiptera
Subordho: Auchenorrhyncha
Infraordho: Cicadomorpha
Superfamili: Cicadoidea
Famili: Cicadidae
Westwood, 1840
Subfamilia
Tettigadinae
Cicadinae

Cicadettinae

Garèngpung utawa Gongpérét yakuwi kéwan gegremetan sing duwé swara sing khas lan racaké metu ing pungkasan mangsa udan lan dadi tengeran wiwitane mangsa katiga. Wujudé mèh padha kaya laler nanging ukurané luwih gédhé, racaké ménclok ing wit-witan sing gédhé lan dhuwur.

Pranala njaba[besut | besut sumber]