Hemiptera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hemiptera
Acanthasoma hamorrhoidale adult.jpg
Acanthosoma haemorrhoidale, sawijining shield bug
Aphid-colored.jpg
Tuma godhong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Hemiptera
Linnaeus, 1758
Subordo[1]
Auchenorrhyncha
Coleorrhyncha
Heteroptera
Sternorrhyncha

Hemiptera iku ordho saka srangga sing uga ditepungi minangka kepik sajati (sanajan sapérangan anggota Hemiptera dudu kepik sajati). Hemiptera kapérang saka 80.000 spésies[2] srangga kaya déné tonggèrèt, tuma godhong, anggang-anggang, walang sangit, lan liya-liyané. Kéwan-kéwan iki kabèh duwé ciri-ciri mirunggan ya iku cangkem awangun dom lan ora ngalami metamorfosis sampurna.

Srangga cilik sing ditepungi minangka kepik (ladybug) ora kalebu sajeroning Hemiptera, nanging kalebu sajeroning ordho Coleoptera (kumbang) amarga duwé béda ing pérangan anatomi lan siklus uripé.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Hemiptera. Integrated Taxonomic Information System (Sistem Informasi Taksonomi Srangga sing Kagabung).
  2. ^ Hemiptera DiscoverLife.