Hemiptera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hemiptera
Acanthasoma hamorrhoidale adult.jpg
Acanthosoma haemorrhoidale, sawijining shield bug
Aphid-colored.jpg
Tuma godhong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Hemiptera
Linnaeus, 1758
Subordo[1]
Auchenorrhyncha
Coleorrhyncha
Heteroptera
Sternorrhyncha

Hemiptera iku ordo saka srangga sing uga ditepungi minangka kepik sajati (senajan sapérangan anggota Hemiptera dudu kepik sajati). Hemiptera kapérang saka 80.000 spesies[2] srangga kayadéné tonggèrèt, tuma godhong, anggang-anggang, walang sangit, lan liya-liyané. Kéwan-kéwan iki kabèh duwé ciri-ciri khusus ya iku cangkem awangun dom lan ora ngalami metamorfosis sampurna.

Srangga cilik sing ditepungi minangka kepik (ladybug) ora klebu jroning Hemiptera, nanging klebu jroning ordo Coleoptera (kumbang) amarga duwé béda ing bagéyan anatomi lan siklus uripé.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Hemiptera. Integrated Taxonomic Information System (Sistem Informasi Taksonomi Srangga sing Kagabung).
  2. ^ Hemiptera DiscoverLife.