Hemiptera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kepik)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hemiptera
Acanthasoma hamorrhoidale adult.jpg
Acanthosoma haemorrhoidale, sawijining shield bug
Aphid-colored.jpg
Tuma godhong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Hemiptera
Linnaeus, 1758
Subordo[1]
Auchenorrhyncha
Coleorrhyncha
Heteroptera
Sternorrhyncha

Hemiptera iku ordho saka gegremet sing uga ditepungi minangka kepik sajati (sanajan sapérangan anggota Hemiptera dudu kepik sajati). Hemiptera kapérang saka 80.000 spésies[2] gegremet kaya déné tonggèrèt, tuma godhong, anggang-anggang, walang sangit, lan liya-liyané. Kéwan-kéwan iki kabèh duwé ciri-ciri mirunggan ya iku cangkem awangun dom lan ora ngalami metamorfosis sampurna.

Gegremet cilik sing ditepungi minangka kepik (ladybug) ora kalebu sajeroning Hemiptera, nanging kalebu sajeroning ordho Coleoptera (kumbang) amarga duwé béda ing pérangan anatomi lan siklus uripé.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hemiptera. Integrated Taxonomic Information System (Sistem Informasi Taksonomi Gegremet sing Kagabung).
  2. Hemiptera DiscoverLife.