Kumbang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kumbang
Kumbang, nduweni suwiwi 2 lapis
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
Subkelas: Pterygota
Infrakelas: Neoptera
Superorder: Endopterygota
ordo: Coleoptera
Linnaeus, 1758
Subordo

Adephaga
Archostemata
Myxophaga
Polyphaga

Kumbang sijining kelompok jinis saka srangga, kang ing babagan elmiyah kaarani ordo Coleoptera kang tegesé nduwèni suwiwi berlapis. Cacahé jinis kumbang kira-kira 40% saka kabèh jinis srangga.

Kumbang bisa tinemu ing saindenging donya, kajaba ing daerah kutub lan segara. Saka cacah jinisé kang akèh, kumbang uga nduwèni manéka warna tingkah, wujud, ukuran, panganan lan papan urip. Ana kang mangani tetanduran, jamur, kewan liya, kéwan lan tanduran kang wis mati, lsp. Pira-pira jinis kumbang uga dadi ama kanggo tanduran wong tani.

Conto spesies kumbang :

Larva kumbang ana sajeroning kayu
Kutis ngglundungaké tai kang bunder kaya bal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kumbang&oldid=834159"