Undur-undur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Undur-undur
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insecta
Ordo: Neuroptera
Superkulawarga: Myrmeleontoidea
Kulawarga: Myrmeleontidae

Undur-undur ya iku sebutan kanggo klompok srangga saka familia Myrmeleontidae.[1] Ing donya iki dikira-kira ana kurang luwih 2.000 spesies undur-undur.[1] Undur-undur nyebar ana ing sakabehing donya, utamane ing tlatah kang hawane anget dan akèh pasiré.[1] Kewan iki diarani undur-undur amarga mlakune mundur nalika gawé gowakan sarang jebakan ing jero lemah.[1] Ing Jawa Barat, kéwan iki diarani antlion (semut singa).[1] Diarani semut singa amarga kéwan iki seneng ngajak semut kanthi ganas ya iku kanthi gawé jebakan ing jero lemah mula diarani minangka singane para semut.[1] Undur-undur nduwèni dat sulfonylurea.[2] Kerjane dat sulfonylurea kang ana ing undur-undur ya iku nglancarake kerjane pankreas nalika ngasilake insulin.[2] Undur-undur bisa ngobati penyakit diabetes.[3] Undur-undur uga bisa ngobati kencing manis lan sesek napas.[4] Undur-undur ngalami metamorfosis sampurna saka endog, larva, entung, lan dewasa.[5] Keampuhan kéwan sing kalebu kategori serangga iki bisa nambani penakit sing wis dipercaya saka jaman biyen, undur-undur iki dipercaya bisa nambani remaik, rasa penat ning awak, lan uga ngobati penyakit stroke sing angel tambanane.[3]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) www.strov.co.cc (diakses tanggal 1 Mei 2011)
  2. ^ a b (id) kaskusnews.us (diakses tanggal 5 Mei 2011)
  3. ^ a b (id) www.detiknews.com (diakses tanggal 5 Mei 2011)
  4. ^ (id) www.indosiar.com (diakses tanggal 5 Mei 2011)
  5. ^ (id) www.scribd.com (diakses tanggal 5 Mei 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Undur-undur&oldid=1078135"