Sistem imun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem imun utawa Sistem kakebalan iku sistem perlindungan pengaruh njaba biologis sing dilakukan déning sel lan organ mligi jroning sawijining organisme. Yen sistem kakebalan iku normal, sistem iki bakal nglindhungi awak saka infèksi baktèri lan virus, sarta ngajurake sèl kanker lan dat asing liya jroning awak. Yèn sistem kakebalan ora apik, kamampuan nglindhungi awak uga suda, saengga nyebabake patogen, klebu virus sing nyebabaké demam lan flu, bisa tuwuh jroning awak. Sistem kakebalan uga mènèhi pangawasan marang sèl tumor, lan kurang sampurnané sistem iki uga wis dilapuraké bisa ningkataké résiko kena sawetara jinis kanker.

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_imun&oldid=821524"