Sistem kardiovaskular

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sistem sirkulasi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sistem sirkulasi manungsa, arteri wernané abang lan vena wernané biru.

Sistem kardiovaskular utawa sistem sirkulasi iku siji sistem organ kang fungsiné mindhah dat nuju lan saka sél. Sistem iki uga nulung stabilisasi suhu lan pH awak (péranganing homeostasis). Ana telung jinis sistem sirkulasi: tanpa sistem sirkulasi, sistem sirkulasi kabukak, lan sistem sirkulasi katutup.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin