Plasenta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar diagramatik posisi janin. Plasenta dituduhake ing bagean ngisor.
Penampang lintang woh kakao. Plasenta dumunung ing tengah, diapit déning karangan wiji.

Plasenta utawa tembuni iku organ sajeroning rahim ing mangsa ngandhut sing mènèhi nutrisi lan nglindhungi janin sajeroning kandhutan.

Plasenta sajeroning botani minangka analogi plasenta. Plasenta minangka péranganing woh lan nglindhungi saluran sing nggawa hara sing diperlokake wiji kanggo perkembangan.

Uga delengen[besut | besut sumber]