Cangkem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Skema nglintang tutuk, kuping, faring, lan laring

Cangkem (krama: cangkem, krama inggil: tutuk) iku sawijining dalan kanggo mlebuné panganan lan banyu kang diduwèni manungsa lan kéwan. Cangkem biasané ana ing sirah lan umumé dadi bagéyan awal saka sistem pancernaan lengkap kang pungkasané ing anus.

Pérangan awak sing dumunung ana ing sajeroning lan saubengé cangkem yaiku:


Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cangkem&oldid=813462"