Cangkem

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Skema nglintang tutuk, kuping, faring, lan laring

Cangkem (krama: cangkem, krama inggil: tutuk) iku dalan kanggo mlebuné panganan lan banyu kang diduwèni manungsa lan kéwan. Cangkem biasané ana ing sirah lan umumé dadi bagéyan awal saka sistem pancernaan lengkap kang pungkasané ing anus.

Pérangan awak sing dumunung ana ing sajeroning lan saubengé cangkem ya iku:

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cangkem&oldid=1045157"