Jungkat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jungkat

Jungkat, suri, serat (krama), utawa pethat (krama inggil) ya iku piranti dienggo ngurusi rambut. Piranti iki wujudé pipih nganggo inggik-inggik dawa. Jungkat iku wis ditepangi wong kurang luwih 5.000 taun kapungkur ing Pèrsi (Iran). Akèh sing ngarani yèn jungkat digawa bangsa Indo-Éropah.

Kagunan Jungkat[besut | besut sumber]

  • Njaga rambut dawa ben ora berantakan.
  • Penghias rambut.
  • Mpertahanke kippa ing panggone.
  • Misahke serat-serat kapas saka biji karo kotoran liyané.
  • Piranti musik.