Jungkat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jungkat

Jungkat, suri, serat (krama), utawa pethat (krama inggil) ya iku piranti dienggo ngurusi rambut. Piranti iki wujudé pipih nganggo inggik-inggik dawa. Jungkat iku wis ditepangi wong kurang luwih 5.000 taun kapungkur ing Pèrsi (Iran). Akèh sing ngarani yèn jungkat digawa bangsa Indo-Éropah.

Kagunan Jungkat[besut | besut sumber]

  • Njaga rambut dawa ben ora berantakan.
  • Penghias rambut.
  • Mpertahanke kippa ing panggone.
  • Misahke serat-serat kapas saka biji karo kotoran liyané.
  • Piranti musik.