Lempongan Pèrsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Teluk Persia)
Gambar:Pèrsin Gulf map.png
Peta Lempongan Pèrsi.

Lempongan Pèrsi iku terusané Lempongan Oman antara Jazirah Arab lan Iran. Segara jero sing jembaré 233.000 km² iki dihubungaké karo Lempongan Oman ing sisih wétan déning Selat Hormuz, lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama Arvand Rood, sing nggawa banyu saka Karun, Eufrat lan Tigris. Jembar wewengkoné 241.000 km². Dawané 989 kilometer sing ngubungaké utamané Iran karo Arab Saudi kanthi pamisah sing paling cedhak watara 56 km ing Selat Hormuz.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lempongan_Pèrsi&oldid=1055447"