Yaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Yemen)
الجمهوريّة اليمنية
Al-Jumhuriyah al-Yamaniyah
Pitakaning Yaman
Flag
Coat of arms of Yaman
Coat of arms
Motto: Tuhan, Nagara, Revolusi, Persatuan
Anthem: United Republic
Location of Yaman
Capital
and largest city
Sana'a
Official languagesArab
GovernmentRépublik
Unifikasi
• Water (%)
bisa dilirwakaké
Population
• 2005 estimate
20.727.063 (51)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$18,32 miliar (111)
• Per capita
US$736 (185)
CurrencyRial (YER)
Time zoneUTC+3
• Summer (DST)
UTC+4, ora dianggo
Calling code967
Internet TLD.ye

Républik Yaman iku nagara ing Jazirah Arab ing Asia kidul-kulon, péranganing Timur Tengah. Yaman wewatesan karo Laut Arab ing sisih kidul, Lempongan Aden lan Laut Merah ing sisih kulon, Oman ing sisih wétan lan Arab Saudi ing sisih lor. Wong-wong keturunan Arab ing Indonésia akèh-akèhé asal saka nagara iki [1].

Pamerangan Administratif[besut | besut sumber]

Yemen governorates.png Nagara iki diperang dadi 12 kegubernuran.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania


  1. https://id.wikipedia.org/wiki/Arab-Indonesia