Ujung Sinai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Semenanjung Sinai)
Ujung Sinai saka Space Shuttle STS-40.

Ujung Sinai (b. Arab: شبه جزيرة سيناء) iku ujung awangun segi telu kang dumunung ing Asia Kulon nanging dadi péranganing Mesir ing Afrika. Dharatan sing ambané 60.000 km² iki diwatesi déning Segara Tengah ing sisih lor, Segara Abang ing sisih kidul, Terusan Suez ing sisih kulon, lan tapel wates karo Israèl ing sisih wétan-lor.

Ujung Sinai mèh kabèhé dumadi saka segara wedhi nanging ana sing ndunungi pasisir Sabah ing Taba (cedhak kutha Eilat, Israèl) kang ana hotèl lan kasino. Luwih mangidul, ana Nuweiba, Dahab, sarta Sharm el-Sheikh. Ing pasisir lor, ana sing ndunungi cedhak Jalur Gaza ya iku ing kutha El-Arish.

Gunung Sinai dumunung ing sisih kidul ujung iki.