Pasagi telu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Segi telu)
Jump to navigation Jump to search
Pasagi telu
Triangle illustration.svg
Pasagi telu
Rusuk land vertex 3
Schläfli symbol {3} (for equilateral)
Jembar various methods;
see below
Internal angle (degrees) 60° (for equilateral)

Pasagi telu utawa pesagi telu iku arané wangun kang awujud telung sisih kang wujud garis lan telung pojok (sudut) ing kang gunggung kateluné 180° (drajad).

Wangun segitelu[besut | besut sumber]

Miturut dawané pérangan sisih:

Euler diagramWujudipun lan wujud segitiga lan sudut.
  • Segitelu padha sisih ya iku segi telu kang katelu sisihé padha dawané. Wujud pojoké serasi lan padha gedhéné ya iku 60o.
  • Segitelu padha sikil ya iku segi telu kang loro saka telung sisihé padha dawané. Segi telu iki nduwè ni loro pojok kang padha gedhéné
  • Segitelu sembarang ya iku kang katelu sisihé (dawa lan wujud/gedhé pojoké) béda-béda.
Equilateral Triangle Isosceles triangle Scalene triangle
Segitiga padha sisihSegitiga padha sikilSegitiga sembarang

Uga delengen[besut | besut sumber]