Eilat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox Israèl municipality

Eilat (Ibrani: אֵילַת) iku kutha kang dumunung ing Israèl sisih kidul. Kutha iki diapit déning Taba, Mesir lan Aqaba, Yordania. Eilat dumunung ing pérangan lor Lempongan Aqaba, sisih wétan Segara Abang. Kutha iki duwé suhu udara watara 40 °C. Eilat dijuluki 'Kutha Panas' amarga mangsa panasé kang panas lan dawa. Kutha iki kang ndunungi cacah 45.800 jiwa (2006). Kuth Eilat diadegaké taun 1951.

Kutha iki minangka pusat ilmiah, sosial, lan budaya ing Israèl sisih kidul.

Jeneng kutha iki dhedhasar jeneng situs Eilat kang naté ana ing kéné nanging saiki dumunung ing tlatah Aqaba.

Pranala njaba[besut | besut sumber]