Eilat

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Infobox Israèl municipality

Eilat (Ibrani: אֵילַת) iku kutha sing dumunung ing Israèl sisih kidul. Kutha iki diapit déning Taba, Mesir lan Aqaba, Yordania. Eilat dumunung ing bagéan lor Lempongan Aqaba, sisih wétan Segara Abang. Kutha iki nduwèni suhu udhara watara 40 °C. Eilat dijuluki 'Kutha Panas' amarga mangsa panasé sing panas lan dawa. Kutha iki nduwèni padunung cacah 45.800 jiwa (2006). Kuth Eilat diadegaké taun 1951.

Kutha iki minangka pusat ilmiah, sosial, lan budaya ing Israèl sisih kidul.

Jeneng kutha iki adhedhasar jeneng situs Eilat sing naté ana ing kéné ananging saiki dumunung ing tlatah Aqaba.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Eilat ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eilat&oldid=1055233"