Eilat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eilat
Eilat Israel Map.png
Coat of arms of Eilat.png
Dhistrik Kidul
Pamaréntahan Dhaptar kutha (from 1959)
Basa Ibrani Swara אֵילַת
Basa Arab ايلات
Populasi 46.600 (2008)
Jembar 84.789 dunams (84.789 km2; 32.737 sq mi)
Walikota Meir Yitzhak Halevi
Madeg 1951
Koordinat 29°33′N 34°57′E / 29.55°N 34.95°E / 29.55; 34.95Koordinat: 29°33′N 34°57′E / 29.55°N 34.95°E / 29.55; 34.95

Eilat (Ibrani: אֵילַת) iku sawijining kutha sing dumunung ing Israel sisih kidul. Kutha iki diapit déning Taba, Mesir lan Aqaba, Yordania. Eilat dumunung ing bagéan lor Teluk Aqaba, sisih wétan Segara Abang. Kutha iki nduwèni suhu udhara watara 40 °C. Eilat dijuluki 'Kutha Panas' amarga mangsa panasé sing panas lan dawa. Kutha iki nduwèni pedunung cacah 45.800 jiwa (2006). Kuth Eilat diadegaké taun 1951.

Kutha iki minangka pusat ilmiah, sosial, lan budaya ing Israel sisih kidul.

Jeneng kutha iki adhedhasar jeneng situs Eilat sing naté ana ing kéné ananging saiki dumunung ing tlatah Aqaba.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Eilat ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eilat&oldid=829423"