Eilat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox Israèl municipality

Eilat (Ibrani: אֵילַת) iku kutha sing dumunung ing Israèl sisih kidul. Kutha iki diapit déning Taba, Mesir lan Aqaba, Yordania. Eilat dumunung ing bagéan lor Lempongan Aqaba, sisih wétan Segara Abang. Kutha iki nduwèni suhu udhara watara 40 °C. Eilat dijuluki 'Kutha Panas' amarga mangsa panasé sing panas lan dawa. Kutha iki nduwèni padunung cacah 45.800 jiwa (2006). Kuth Eilat diadegaké taun 1951.

Kutha iki minangka pusat ilmiah, sosial, lan budaya ing Israèl sisih kidul.

Jeneng kutha iki adhedhasar jeneng situs Eilat sing naté ana ing kéné ananging saiki dumunung ing tlatah Aqaba.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eilat&oldid=1055233"