Aqaba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Dunung Aqaba ing Yordania

Aqaba (Arab: العقبة‎, al-ʻAqabah) iku sawijining kutha cilik sing dumunung ing sisih kidul Yordania, cedhak tapel wates karo Israèl. Kutha iki minangka kutha pesisir ing Yordania. Kutha iki minangka kutha krajan Governorat Aqaba. Kutha Aqaba nduwèni padunung cacah 70.000 jiwa (perk.2000). Kutha iki tetanggan karo kutha Eilat, Israèl.

Kutha Aqaba wiwit didunungi taun 4000 SM. Kutha iki ya iku kutha palabuhan, ngèlmiah, indhustri, budaya, lan sosial ing Yordania sisih kidul.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aqaba&oldid=983024"