Républik Makédonia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Républik Makedonia)
Jujug: pandhu arah, pados
Република Македонија
Républika Makedonija
Republic of Macedonia
Flag of the Republic of Macedonia Coat of arms of the Republic of Macedonia
AnthemДенес над Македонија  (Basa Makedonia)
"Today over Macedonia"

Location of the Republic of Macedonia
Largest city Skopje
Demonym Macedonian
Government Parleamenter republic
 -  Presidhèn Branko Crvenkovski
 -  Perdhana Mentri Nikola Gruevski
Kamardikan saka Yugoslavia 
 -  Deklarasi 8 September 1991 
Area
 -  Total 25.333 km² (148th)
9.779 sq mi 
 -  Water (%) 1.9
Population
 -  2006 estimate 2,038,514 [1] (143rd)
 -  2002 census 2,022,547 
 -  Density 79/km² (111th)
205/sq mi
GDP (PPP) 2006 estimate
 -  Total $16.94 milyar (121st)
 -  Per capita $7,645 (80th)
HDI (2004) Decrease 0.796 (medium) (66th)
Currency Denar Makedonia (MKD)
Time zone CET (UTC+1)
 -  Summer (DST) CEST (UTC+2)
Internet TLD .mk
Calling code +389

Républik Makédonia (Република Македонија, Républika Makedonija[1]) Swara rungokna, iku nagara kang ora nduwèni pasisir (landlocked) kang dumunung ana ing Ujung Balkan ing wetan-kidul Éropah. Nagara Macedonia wewatesan karo Serbia ing sisih lor, Albania ing sisih kulon, Yunani ing sisih kidul, lan Bulgaria ing sisih wétan. Kutha krajan Républik Makedonia ya iku Skopje, kanthi 500,000 padunung, lan ana sawetara kutha kang gedhé antara liya Bitola, Kumanovo, Prilep, Tetovo, Ohrid, Veles, Štip, Kočani, Gostivar lan Strumica. Ana luwih saka 50 tlaga alam lan gawéan lan nembelas gunung sing dhuwuré luwih saka 2,000 meter (6,550 {{#if:}} ) sadhuwuré lumahing segara.

Nagara Républik Makedonia minangka anggota PBB, Dhéwan Éropah, La Francophonie, World Trade Organization (WTO), lan Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE). Wiwit Desember 2005 uga dadi calon anggota Uni Éropah lan wis ndhaftar dadi anggota NATO.

Cathetan[sunting | besut sumber]

  1. ^ Britannica, Macedonia, Retrieved on 2007-06-18.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]