Républik Makédonia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Républik Makedonia)
Republic of Macedonia
Република Македонија
Républika Makedonija
Gendéra Lambang nagara
Antem: Денес над Македонија  (Basa Makedonia)
"Today over Macedonia"
Pernah the  Républik Makédonia  (oranye)ing Éropah  (white)  –  [Legend]
Pernah the  Républik Makédonia  (oranye)

ing Éropah  (white)  –  [Legend]

Largest city Skopje
Dhémonim Macedonian
Papréntahan Parleamenter republic
 •  Présidhèn Branko Crvenkovski
 •  Perdhana Mentri Nikola Gruevski
Kamardikan saka Yugoslavia
 •  Deklarasi 8 September 1991 
Laladan
 •  Gunggung 25.333 km2 (148th)
9.779 sq mi
 •  Banyu (%) 1.9
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 2,038,514 [1] (143rd)
 •  Cacah sirah 2002 2,022,547
 •  Karapetan 79/km2 (111th)
205/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2006
 •  Gunggung $16.94 milyar (121st)
 •  Per kapita $7,645 (80th)
HDI (2004) Decrease 0.796
Cacad: Angka HDI ora sah · 66th
Valuta Denar Makedonia (MKD)
Zona wektu CET (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhé bèl 389
TLD Internèt .mk

Républik Makédonia (Република Македонија, Républika Makedonija[1]) Ngenani wuni iki rungokna , iku nagara kang ora duwé pasisir (landlocked) kang dumunung ana ing Ujung Balkan ing wétan-kidul Éropah. Nagara Macedonia wewatesan karo Serbia ing sisih lor, Albania ing sisih kulon, Yunani ing sisih kidul, lan Bulgaria ing sisih wétan. Kutha krajan Républik Makedonia ya iku Skopje, kanthi 500,000 padunung, lan ana sawetara kutha kang gedhé antarané Bitola, Kumanovo, Prilep, Tetovo, Ohrid, Veles, Štip, Kočani, Gostivar lan Strumica. Ana punjul 50 tlaga alam lan gawéan lan nembelas gunung sing dhuwuré punjul 2,000 mèter (6,550 {{#if:}} ) sadhuwuré lumahing segara.

Nagara Républik Makedonia minangka anggota PBB, Dhéwan Éropah, La Francophonie, World Trade Organization (WTO), lan Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE). Wiwit Dhésèmber 2005 uga dadi calon anggota Uni Éropah lan wis ndhaftar dadi anggota NATO.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Britannica, Macedonia, Retrieved on 2007-06-18.

Pranala njaba[besut | besut sumber]