Kreta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Periphery Crete
Περιφέρεια Κρήτης
Location of Crete Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: {{{capital}}}
Prefectures: Chania
Heraklion
Lasithi
Rethymno
Populasi: 0 (2005)
Area: 8.336 km² (3.219 sq.mi.)
Kapadhetan: 0 /km² (0 /sq.mi.)
Website: www.crete-region.gr
Mangsa panas ing Kreta
Yunani lan Kreta

Crete (basa Yunani: Κρήτη — transliterasi klasik: Krētē, modhèren Greek transliterasi Yunani modhèren: Kríti; Latin klasik Crēta, Latin Vulgar Candia) iku sawijiné saka telulas periphery ing Yunani. Kreta uga minangka pulo kang gedhé dhéwé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pasagi) lan pulo gedhé dhéwé kalima ing Segara Mediteran.

Kreta iku panggonan sajarah kuna lan panggonan jujugan plesiran kang wigati; Atraksi turisme antarané: Minoan, situs Knossos lan Phaistos, situs klasik Gortys, bètèng Venesian ing Rethymno, lan Samaria Gorge lsp.

Kreta minangka punjer peradaban Minoan (ca. 26001400 BC), peradaban kuna Yunani lan Éropah.

Sajarah[besut | besut sumber]


Géografi[besut | besut sumber]

Cithakan:Infobox Greek Isles

Kutha wigati[besut | besut sumber]

Kutha-kutha wigati ing Kreta antarané:

Organisasi Pulitik[besut | besut sumber]

Pulo Kreta ya iku sawijining periphery ing Yunani, dumadi saka papat prefecture (basa Yunani: νομοί):

Pranala njaba[besut | besut sumber]