Kreta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Periphery Crete
Περιφέρεια Κρήτης
Location of Crete Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: {{{capital}}}
Prefectures: Chania
Heraklion
Lasithi
Rethymno
Populasi: 0 (2005)
Area: 8.336 km² (3.219 sq.mi.)
Kapadhetan: 0 /km² (0 /sq.mi.)
Website: www.crete-region.gr
Mangsa panas ing Kreta
Yunani lan Kreta

Crete (basa Yunani: Κρήτη — transliterasi klasik: Krētē, modern Greek transliterasi Yunani modern: Kríti; Latin klasik Crēta, Latin Vulgar Candia) kuwi sawijine saka telulas periphery ing Yunani. Kreta uga minangka pulo kang paling gedhé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pesagi) lan pulo paling gedhe kalima ing Segara Mediteran.

Kreta kuwi panggonan sajarah kuna lan panggonan tujuan wisata kang wigati; Atraksi turisme antarane: Minoan, situs Knossos lan Phaistos, situs klasik Gortys, bèntèng Venesian ing Rethymno, lan Samaria Gorge lsp.

Kreta minangka pusat peradaban Minoan (ca. 26001400 BC), peradaban kuna Yunani lan Eropah.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Sajarah Kreta


Geografi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Infobox Greek Isles

Kutha wigati[sunting | sunting sumber]

Kutha-kutha wigati ing Kreta antara liya:

Organisasi Politik[sunting | sunting sumber]

Pulo Kreta yakuwi sawijining periphery ing Yunani, dumadi saka papat prefecture (basa Yunani: νομοί):

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kreta ing Wikivoyage

Peta periphery Yunani Wilayah Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kreta&oldid=827244"