Makedonia Tengah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Periphery Makedonia Tengah
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Location of Makedonia Tengah Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Thessalopunika
Prefectures: Chalcidice
Imathia
Kilkis
Pella
Pieria
Serres
Thessalopunika
Populasi: 1.931.870 (2005)
Area: 18.811 km² (7.263 sq.mi.)
Kapadhetan: 103 /km² (266 /sq.mi.)
Website: www.rcm.gr

Makedonia Tengah (basa Yunani: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Periféria Kentrikís Makedonías) iku siji saka telulas periphery ing Yunani, minangka bagéan tengah saka Makedonia Yunani. Periphery iki kapérang dadi prefecture Chalkidiki, Imathia, Kilkis, Pella, Pieria, Serres, lan Thessalopunika. Cacahing padunung watara 2 yuta jiwa, nomer loro ing Yunani. Senadyan sacara geografis dumunung ing Makedonia Tengah, Mount Athos sacara administratif dudu bagéan saka periphery iki, utawa periphery liyané, nanging minangka sawijining tlatah otonomi langsung sangisoré Yunani.

Komunitas utama[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Peta periphery Yunani Wewengkon Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Makedonia_Tengah&oldid=1011659"