Katerini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{name}}}  ({{{name_local}}})
Taman ing Katerini
Taman ing Katerini
Location
Katerini kapernah ing Greece
Katerini
Coordinates 40°16′N 22°30′E / 40.267°N 22.500°E / 40.267; 22.500Koordhinat: 40°16′N 22°30′E / 40.267°N 22.500°E / 40.267; 22.500
Zona wektu: EET/EEST (UTC+2/3)
Elevasi (tengah): 14 m (46 ft)
Government
Negara: Yunani
Periphery: Makedonia Tengah
Prefecture: Pieria
Population statistics (as of {{{population_as_of}}}[1])
 - Area:[2] 93,659 km² (36 sq mi)
 - Kapadhetan: 0 /km² (0 /sq mi)
Codes
Nomer pulisi: KN
Website
www.katerini.gr
Flag of Greece.svg

Katerini (basa Yunani: Κατερίνη, jeneng lawas: Ekaterini, jeneng lawas ing basa Yunani: Αικατερίνη;) iku sawijining kutha ing Makedonia Tengah, Yunani, kutha krajan perfectur Pieria Kutha iki dumunung ing dhataran Pierian, antara Gunung Olympus lan Teluk Thermian, ana ing elevasi 14 m. Kutha iki nduwèni populasi 56,576 jiwa (miturut sènsus taun 2001). Kutha iki dumunung cedhak karo kutha Tesalonika, kutha paling gedhé nomer loro ing Yunani. Bab iki andadèkaké kauntungan tumrap tuwuhing kutha. Katerini bisa diaksès saka dalan gedhé Tesalonika–Atena GR-1/E75. Katerini minangka kutha tujuan wisata amarga cedhak karo pesisir (6 km) lan cedhak karo sawetara situs arkéologi ya iku kutha kuna Dion abad ka-5 BC, lan Bèntèng Venesia, Platamon. Pasisir Korinos, Paralia lan Olympiaki Akti (utawa Katerinoskala) ditekani déning turis internasional lan lokal jroning mangsa panas. Sikil Gunung Olympus lan kutha Litochoro, dumunung watara 20 kilometer saka Katerini.

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng kutha iki saka jeneng Catherine saka Alexandria (Agia Aikaterini), sawijining martir Ortodoks kang urip ing abad ka-4 AD, kang dibébasaké déning Ottomans ing tanggal 16 Oktober, 1912. Jroning kakuwasan rejim Nazi Catherine dicekel déning pasukan Jerman ing tanggal 14 April, 1941 lan dibébasaké telung taun sawisé iku. Katerini uga dadi rujukan kanggoné laguné Mikis Theodorakis: To treno feugei stis okto (Sepuré mangkat jam wolu) kanthi lirik karangan Manos Eleftheriou. Lagu iki isih populèr nganti saiki.

Bal-balan[besut | besut sumber]

Katerini iku markasé klub bal-balan Pierikos.

Sajarah populasi[besut | besut sumber]

Taun Populasi Owah Populasi Munisipal Owah
1981 38,404 - - -
1991 43,613 5,209/13.56% 48,673 -
2001 - - 56,576 7,903/16.24%

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Paralia ing Katerini.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ PDF "(875 KB) 2001 Census" Priksa gandra |url= (pitulung) (PDF). National Statistical Service of Greece (ΕΣΥΕ) (ing Greek). www.statistics.gr. Dijupuk 2007-10-30. 
  2. ^ Cithakan:El icon "Basic Characteristics". Ministry of the Interior. www.ypes.gr. Dijupuk 2007-08-07. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pieria Cithakan:Prefectural capitals of Greece

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katerini&oldid=999320"