Čačak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Čačak
Panorama Čačak

Čačak (Aksara Sirilik Serbia: Чачак) iku kutha lan kuthamadya sing dumunung 140 km ing sisih kidul Beograd, Serbia ing koordinat 43°50' LU, 20°20' BT. Taun 2003, kutha iki nduwèni padunung 64.092 jiwa. Kutha iki dadi pusat administratif Dhistrik Moravica ing Serbia. Čačak uga minangka pusat indhustri, budaya, lan ulah raga ing dhistrik kasebut.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Kuthamadya Čačak dumadi saka sawetara désa, ya iku:

Demografi[besut | besut sumber]

Susunan etnis kotamadya (2002)
Suku Populasi
Serbia 154.105
Montenegro
(pirsani: wong Montenegro ing Serbia)
563
Roma 383
Yugoslavia 299
Makedonia 127
Kroasia 109
Liya 1.383
TOTAL 155.279

Pulitik[besut | besut sumber]

Cithakan:Update

Kursi ing parlemèn kuthamadya menangaké pemilu lokal taun 2004[1]:

Parté Kursi
Serbia Baru 19
Parté Dhémokrat 14
Parté Sosialis 13
Parté Radikal 8
G17 Plus 5
Parté Dhémokrat Serbia 5
Gerakan Pembaharuan Serbia 4
Gerakan Kekuatan Serbia 4
Kelompok warga "Untuk Čačak" 3
Sumber: Pemilu setempat di Serbia 2004[1]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Čačak&oldid=1053540"