Kapuloan Kanal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kapuloan Channel)
Kep Kanal.png

Kapuloan Kanal dumadi saka saklompok pulo ing lepas pasisir Normandia, Perancis, ing Selat Inggris. Kapuloan iki dumadi saka loro bailiwick (sajinis laladan kakuwasan): Guernsey lan Jersey.

Kapuloan Kanal minangka dependensi makutha Britania, nanging dudu péranganing nagara iku.


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets