Herm

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Herm
Lambang nagara Herm
Gendéra Lambang nagara
Motto: none
Antem: Sarnia Cherie (Guernsey)
Basa resmi Inggris
Papréntahan Dependensi Guernsey
 •  Chief of state Elizabeth II, Duke of Normandy
 •  Lieutenant Governor Sir Fabian Malbon
 •  Tenants Adrian lan Pennie Wood Heyworth
Laladan
 •  Gunggung 2 km2
0,77 sq mi
 •  Banyu (%) negligible
Cacah jiwa
 •  Cacah sirah 2002 60
 •  Karapetan 30/km2
77,7/sq mi
HDI (n/a) n/a
Cacad: Angka HDI ora sah · n/a
Valuta Pound sterling1 (GBP)
Zona wektu GMT (UTC+0)
 •  Mangsa Panas (DST) WEST (UTC+1)
TLD Internèt .gg (Guernsey)
1. The States of Guernsey, of which Herm is a dependency, issue their own sterling coins and banknotes (see Guernsey pound).
Lokasi Herm
Pemandhangan pulo ing sisih lor.

Herm iku pulo paling cilik ing Kapuloan Channel kang kabuka kanggo publik. Montor dilarang dipigunakaké ing pulo iki, kayadéné ing pulo tanggané, Sark. Nanging, ora kaya ing Sark, pit uga dilarang ing kéné. Ananging, Herm ngidinaké quad bike sajinis pit montor roda papat lan traktor kanggoné para padunung. Pantèné kang kebak wedhi putih ndadèkaké Herm minangka swarga kanggoné kang seneng mlaku-mlaku. Taun 2002, Herm menangaké kompetisi Britain in Bloom jroning kategori resort pasisir cilik, senajan ora klebu bagéyan saka UK (Herm bagéyan saka Bailliwick Guernsey).

Quad Bike kang biasa dianggo para among tani

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herm&oldid=1082453"