Ortac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ortac saka kadohan, dideleng saka ferry. Alderney ing mburiné.

Ortac iku siji pulo cilik (islet) kang ora ana sing ndunungi, dumunung kurang luwih 5 km kuloné pasisir Alderney, cedhak pulo Burhou. Ukurané udakara 50 nganti 70 mèter.

A.H. Ewen nduga yèn jeneng Ortac iku tegesé "karang gedhé pinggiré" (large rock at the edge) saka basa Norman Or (pinggir) lan Etac (tumpukan / Stack). Alexander Deschamps mratélakaké yèn wong Perancis disik meruhi pulo iku minangka susuhé manuk garudha.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Channel Islets - Victor Coysh


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets