Alderney

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Bailiwck Guernsey. Alderney dumunung ing sisih lor-wétan.

Alderney (basa Perancis: Aurigny, Auregnais: Aoeur'gny) iku pulo paling gedhé katelu ing Kapuloan Channel kang dumunung ing Selat Inggris. Pulo iki minangka bagéyan saka bailiwick Guernsey, sawijining dependensi makutha Britania Raya. Dawané pulo iki 5 km lan ambané 3 km. Jarak Pulo Alderney watara 16 km saka Cap de la Hague ing Ujung Cotentin, Normandia, Perancis; 32 km saka Guernsey; lan 97 km saka Inggris. Dibandingké karo pulo-pulo liyané ing Kapuloan Kanal, Alderney kang paling cedhak karo Perancis utawa Inggris.

Demografi[besut | besut sumber]

Cacahé padunung Alderney nganti 2.400 jiwa; lan sacara tradisional dijuluki lapin, adhedhasar cacahing truwèlu kang manggon ing pulo mau.

Sawisé basa Perancis wis ora dadi basa resmi, ya iku wiwit taun 1966, padunung kana saiki ora migunakaké basa iku manèh.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alderney&oldid=1010049"