Lihou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lihou iku sawijiné pulo kang ambané 7 ha, ing ujung kulon Kapuloan Channel lepas pasisir kulon Guernsey. Pulo iki dihubungaké menyang Guernsey déning siji kreteg watu kuna kang bakal nimbul nalika banyu segara surut. Pulo iki ndarbèni keanekaragaman hayati kang warna-warna lan dadi cagar alam. Saliyané iku, reruntuhan biara Santa Maria bisa tinemu ing kéné. Ing Lihou uga ana pabrik tuwa kang nggawé yodium saka bahan rumput segara kang akèh tinemu ing saubengé Lihou, nanging pabrik iki dihancurké ing sajeroning mangsa panjajahan Jerman. Pulo iki biyèn didadèkaké panggonan latihan pangeboman déning Jerman nalika Perang Dunia II, ysiku wektu Jerman nguasani Kapuloan Kanal. Saiki panggonan mau dadi panggonan kunjungan studi wisata kang populèr


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets