Casquets

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Péta Kepuloan Kanal, nuduhaké lokasi Casquets

Les Casquets utawa Casquets, ( 49°43.′4″N, 2°22.′7″W) iku sawijining klompok pulo karang cilik-cilik, watara 13 km lor-kulon Alderney lan minangka bagéyan saka pegunungan watu wedhi jroning segara. Bagéyan liya kang muncul ing lumahing segara ya iku arupa pulo cilik Burhou lan Ortac. Sethithik banget tetuwuhan kang urip ing pulo iki. Asalé jeneng pulo iki miturut teori ana telung werna, ya iku: asal saka basa Perancis cascade kang nyinggung bab lubèring (banyu segara) nalika pasang naik. Teori liyané kang nyebutaké asal saka tembung casque kang maknané watu kang wanguné kaya hèlm. Teori katelu ya iku asal saka tembung "cas" (tugel) lan "quet" (watu). Sawijining péta tuwa (Leyland map) udakara taun 1640 mènèhi jeneng saka basa Latin, Casus Rupes (watu tugel), kang manawa paling cocok karo teori katelu mau.[1].

Sajarah[besut | besut sumber]

Akèh banget kapal kang kèrem utawa wreck ing saubengé pulo-pulo cilik iki, kang paling misuwur ya iku klebu HMS Victory, kèrem taun 1744 lan SS Stella taun 1899. Kapal Ievoli Sun kèrem taun 2000. Conto kang paling anyar ya iku kèremé Kleine Familie iing taun 2006 [2], lan isih di invèstigasi déning BEAmer, sawijining Badan ing Perancis kang kajibah bab kacilakan ing segara.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Alderney Place Names, Royston Raymond, 1999 Alderney ISBN 0-9537127-0-2
  2. ^ BBC News Warta saka BBC News

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]


 
Kapuloan Kanal
Bailiwick Jersey: Flag of Jersey.svg Jersey | Les Minquiers | Les Ecrehous | Pirres de Lerq | Les Dirouilles
Bailiwick Guernsey:

Alderney | Flag of Guernsey.svg Guernsey | Flag of Sark.svg Sark | Brecqhou | Burhou | Casquets | Herm | Jethou | Lihou | Ortac | Crevichon | Les Houmets


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Casquets&oldid=976333"