Truwèlu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Trewelu
Feldhase.jpg
Trewelu eropah (Lepus europaeus)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Lagomorpha
Famili: Leporidae
Génus: Lepus
Linnaeus, 1758
Spésies tipe
Lepus timidus
Linnaeus, 1758
Spesies

Pirsani tèks.

Truwèlu, utawa Trewelu, utawa terwèlu utawa ing Basa Inggris diarani Hare kalebu kulawarganing leporidae lan genusé lepus. Kéwan iki sadulur karo Kelinci. Kéwan iki pinter ing colong playu, lan playuné bisa nganti 70 km/ jam. Uripé ya dhèwèkan utawa karo pasangané waé.

Bedané karo kelinci ya iku: sikil mburiné truwèlu luwih dawa lan kuwat ketimbang kelinci, lan wiwit lair, truwèlu wis ana wuluné uga wis bisa ndeleng isining jagat.

Kéwan iki uga isinan tur wedèn, yèn ana manungsa, langsung colong playu. Ing nagara-nagara Walanda, truwèlu bisa malih warna pinuruting mangsa. Ing mangsa ketiga, warnané dadi coklat utawa klawu, nanging ing mangsa salju, warnané bisa dadi putih kaya kapas. Malih warna iki dimaksudké supaya ora katon karo kéwan-kéwan liyané sing mangan truwèlu kaya ta cerpele, srenggala lan sapanunggalé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]