Basa Albania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA notice
Basa Albania
Gjuha shqipe
Dituturaké ing Albania, Kosovo, Serbia, Montenegro, Makedonia, Yunani, Turki, lan Italia
Wilayah Éropa Kidul-Wétan (Balkan)
Gunggung panutur 6,169,000 (Ethnologue, 2000)
Ranking Ora ing peringkat 100
Rumpun basa basa Indo-Éropa

 Albania

Status resmi
Basa resmi ing Albania, Serbia, Kosovo, Montenegro, Républik Makedonia
Regulated by -
Kodhe basa
ISO 639-1 sq
ISO 639-2 sqiCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3

Basa Albania (gjuha shqipe) iku basa kang dipituturaké déning kurang luwih 7 yuta jiwa, mligi ing Albania, Kosovo lan Makedonia. Basa iki kalebu rumpun basa Indo-Éropa.