Basa Géorgia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Basa Georgia)
Jujug: pandhu arah, pados
Georgia
ქართული Kartuli
Asal Georgia, Iran, Azerbaijan, Turki, Rusia
Panyatur asli
4 juta[1] (tanpa surya)
Alfabet Georgia
Status resmi
Basa resmi ing
Flag of Georgia.svg Georgia
Sandi basa
ISO 639-1 ka
ISO 639-2 geo (B)
kat (T)
ISO 639-3 kat

Basa Géorgia iku basa utama ing nagara Géorgia, sawijining nagara républik ing Kaukasia, lan gunggung panyaturé watara wong 4 yuta, sing dedunung ing nagara Géorgia, Iran, Azerbaijan, Turki, lan Rusia. Basa Géorgia ditulis nganggo aksara mkredeli.

Rujukan[sunting | besut sumber]

  1. ^ Glanville Price, Encyclopedia of the Languages of Europe, p. 80
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Géorgia&oldid=950587"