Ossetia Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Республикæ Хуссар Ирыстон
Республика Южная Осетия
Gendéra Ossetia Kidul Lambang Ossetia Kidul
(Gendéra) (Lambang)
Peta Georgia nuduhaké lokasi Ossetia Kidul (abu-abu)
Péta Georgia nuduhaké lokasi Ossetia Kidul (abu-abu)
Wilayah Ossetia
Wilayah Ossetia Kidul
Basa resmi Ossetia
Ibu kutha Tskhinvali
Presidhèn Eduard Djabeevich Kokoity
Perdhana Mentri Igor Viktorovich Sanakoyev
Wilayah
 – Total
 – % air

 3.900 km²
 ora diweruhi
Pedunung
 – Total
 – Kapadhetan
perk. 2004
 70.000
 18/km²
Kamardikan
 – Proklamasi
 – Kadhaulatan
Saka Georgia
28 November 1991
ora diakoni
Mata uang Rubel, Lari
Zona wektu UTC +3

Republik Ossetia Kidul (Basa Ossetia: Республикæ Хуссар Ирыстон, Respublikae Xussar Iryston; Basa Rusia: Республика Южная Осетия, Respublika Yuzhnaya Osetiya; Basa Georgia: სამხრეთი ოსეთია, Samkhreti Osetia) kuwi sawijining republik kang sacara de facto mardika kang dumunung ing wilayah Georgia. Kadhaulatan republik iki ora diakoni sacara internasional. Georgia ora ngakoni status Ossetia Kidul minangka sawiji entitas dhéwé; pamaréntah Georgia njenengaké republik ini kanthi jeneng lawas: Samachablo, utawa saiki, wilayah Tskhinvali (dhasar saka jeneng ibu kutha republik iki). Ossetia Kidul biyèn minangka bagéyan saka wilayah Georgia kang diarani Shida Kartli.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ossetia_Kidul&oldid=819956"