Ossétia Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Ossetia Kidul)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Республикæ Хуссар Ирыстон
Республика Южная Осетия
Gendéra Ossétia Kidul Lambang Ossétia Kidul
(Gendéra) (Lambang)
Peta Georgia nuduhaké lokasi Ossetia Kidul (abu-abu)
Péta Georgia nuduhaké lokasi Ossétia Kidul (abu-abu)
Wilayah Ossetia
Wilayah Ossétia Kidul
Basa resmi Ossétia
Ibu kutha Tskhinvali
Presidhèn Eduard Djabeevich Kokoity
Perdhana Mentdri Igor Viktorovich Sanakoyev
Wilayah
 – Total
 – % air

 3.900 km²
 ora diweruhi
Pedunung
 – Total
 – Kapadhetan
perk. 2004
 70.000
 18/km²
Kamardikan
 – Proklamasi
 – Kadhaulatan
Saka Géorgia
28 November 1991
ora diakoni
Mata uang Rubel, Lari
Zona wektu UTC +3

Republik Ossétia Kidul (Basa Ossétia: Республикæ Хуссар Ирыстон, Respublikae Xussar Iryston; Basa Rusia: Республика Южная Осетия, Respublika Yuzhnaya Osetiya; Basa Georgia: სამხრეთი ოსეთია, Samkhreti Osetia) kuwi sawijining republik kang sacara de facto mardika kang dumunung ing wilayah Géorgia. Kadhaulatan republik iki ora diakoni sacara internasional. Géorgia ora ngakoni status Ossétia Kidul minangka sawiji entitas dhéwé; pamaréntah Géorgia njenengaké republik ini kanthi jeneng lawas: Samachablo, utawa saiki, wilayah Tskhinvali (dhasar saka jeneng ibu kutha republik iki). Ossétia Kidul biyèn minangka bagéyan saka wilayah Géorgia kang diarani Shida Kartli.

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ossétia_Kidul&oldid=938078"