Umlaut ing basa Jermanik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Umlaut ing basa Jermanika ya iku sawijining fénoména linguistik nalika sawijining swara mburi owah dadi swara ngarep. Fénoména iki uga diarani mawa jeneng umlaut i utawa mutasi i.

Fénoména iki wiwit ana lan katon ing sawetara basa-basa Jermanika sing séjé-séjé saka sakiwa-tengené taun 450 nganti 500 M lan mènèhi pangaribawa marang kabèh basa-basa Jermanika awal[1] kajaba basa Gotik.[2] Sawijining conto sing ngasilaké alternasi swara iki tuladané ing wujud jamak foot (sikil) sajeroning basa Inggris sing dadi feet (sikil-sikil) (saka rékonstruksi basa Jermanik proto */fōts/, jamak */fōtiz/).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Cercignani, Fausto (1980). "Early "Umlaut" Phenomena in the Germanic Languages". Language 56 (1): 126–136. doi:10.2307/412645. 
  2. Cercignani, Fausto (1980). "Alleged Gothic Umlauts". Indogermanische Forschungen 85: 207–213.