Kabupatèn Pandéglang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pandeglang
Lambang Pandeglang.jpg
Lambang Pandeglang
Motto: "BERKAH (Bersih, Elok, Ramah, Kuat, Aman, Hidup)"
Gambar:Locator kabupatèn pandeglang.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Pandeglang
Bupati: A. Dimiyati Natakusuma
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

2.746,90 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

29 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.085.000 (2003)
+/- 395 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, Wong Baduy, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonésia

Kabupatèn Pandeglang iku kabupatèn ing Propinsi Banten, lokasiné ing sisih kulon pulo Jawa, kutha Pandeglang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Labuan, Saketi lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 2.746,90 km² utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

60 21' - 70 00' Lintang kidul lan 1040 48'- 1060 11' Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pandeglang katata jroning 29 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Pandeglang ya iku:

  1. Kacamatan Angsana
  2. Kacamatan Banjar
  3. Kacamatan Bojong
  4. Kacamatan Cadas Sari
  5. Kacamatan Carita
  6. Kacamatan Cibaliung
  7. Kacamatan Cibitung
  8. Kacamatan Cigeulis
  9. Kacamatan Cikedal
  10. Kacamatan Cikeusik
  11. Kacamatan Cimanggu
  12. Kacamatan Cimanuk
  13. Kacamatan Cipeucang
  14. Kacamatan Cisata
  15. Kacamatan Jiput
  16. Kacamatan Kaduhejo
  17. Kacamatan Karangtanjung
  18. Kacamatan Labuan
  19. Kacamatan Mandalawangi
  20. Kacamatan Menes
  21. Kacamatan Munjul
  22. Kacamatan Pagelaran
  23. Kacamatan Pandeglang
  24. Kacamatan Panimbang
  25. Kacamatan Patia
  26. Kacamatan Picung
  27. Kacamatan Saketi
  28. Kacamatan Sukaresmi
  29. Kacamatan Sumur

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]