Kabupatèn Serang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Serang
Lambang Serang.jpg
Lambang Serang
Motto: "Sepi in pamrih Rame in Gawe"
Gambar:Lokasi Serang.jpg
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Serang
Bupati: Taufik Nuriman
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.734,095 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

32 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.786.000 jiwa (2003)
+/- 962,53/km²n
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa Serang, Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Serang iku kabupatèn ing Propinsi Banten, lokasiné ing sisih kulon pulo Jawa, Kutha Serang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Tirtayasa lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.734,095 km² utawa hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Serang katata jroning 32 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Serang ya iku:

  1. Kacamatan Anyar
  2. Kacamatan Baros
  3. Kacamatan Binuang
  4. Kacamatan BojoNagara
  5. Kacamatan Carenang
  6. Kacamatan Cikande
  7. Kacamatan Cikeusal
  8. Kacamatan Cinangka
  9. Kacamatan Ciomas
  10. Kacamatan Cipocok Jaya
  11. Kacamatan Ciruas
  12. Kacamatan Curug
  13. Kacamatan Jawilan
  14. Kacamatan Kasemen
  15. Kacamatan Kibin
  16. Kacamatan Kopo
  17. Kacamatan Kragilan
  18. Kacamatan Kramatwatu
  19. Kacamatan Mancak
  20. Kacamatan Pabuaran
  21. Kacamatan Padarincang
  22. Kacamatan Pamarayan
  23. Kacamatan Petir
  24. Kacamatan Pontang
  25. Kacamatan Puloampel
  26. Kacamatan Serang
  27. Kacamatan Taktakan
  28. Kacamatan Tanara
  29. Kacamatan Tirtayasa
  30. Kacamatan Tunjung Teja
  31. Kacamatan Walantaka
  32. Kacamatan Waringinkurung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Banten