Kabupatèn Sérang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kabupatèn Serang)
Kabupatèn Sérang
Lambang Serang.jpg
Lambang Serang
Sesanti: "Sepi in pamrih Rame in Gawe"
Gambar:Lokasi Serang.jpg
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Serang
Bupati: Taufik Nuriman
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

1.734,095 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

32 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.786.000 jiwa (2003)
+/-962,53/km²n
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa Serang, Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Sérang iku kabupatèn ing Provinsi Banten, pernahé ing sisih kulon Pulo Jawa, Kutha Serang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Tirtayasa lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.734,095 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Serang katata sajeroning 32 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Serang ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Banten