Kabupatèn Ogan Komering Ilir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Ogan Komering Ilir
Lambang Ogan Komering Ilir
Lambang Ogan Komering Ilir
Sesanti: ""
Gambar:Lokasi Sumatera Selatan Kabupatèn Ogan Komering Ilir.svg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Kayu Agung
Bupati: Iskak Mekki
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

21.658 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

18 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/-
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Ogan Komering Ilir iku kabupatèn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Kayu Agung iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 21.658 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Ogan Komering Ilir ketata sajeroning 18 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Air Sugihan
  2. Cengal
  3. Jejawi
  4. Kayu Agung
  5. Lempuing
  6. Mesuji
  7. Pampangan
  8. Pedamaran
  9. Pematang Panggang
  10. Sirah Pulau Padang
  11. Tanjung Lubuk
  12. Tulung Selapan
  13. Lempongan Gelam
  14. Pedamaran Timur
  15. Mesuji Makmur
  16. Mesuji Raya
  17. Tulung Selapan...?
  18. Tulung Selapan.....?

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumatra Kidul

Cithakan:Kabupatèn Ogan Komering Ilir

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia