Kabupatèn Banyuasin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Banyuasin
120px
Lambang Banyuasin
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Sumatera Selatan Kabupatèn Banyuasin.svg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Pangkalan Balai
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

11 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Banyuasin iku kabupatèn ing propinsi Sumatra Kidul, kutha Pangkalan Balai iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Banyuasin ketata saking 11 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Banyuasin I
  2. Banyuasin II
  3. Banyuasin III
  4. Betung
  5. Makarti Jaya
  6. Muara Padang
  7. Muara Telang
  8. Pulau Rimau
  9. Rambutan
  10. Rantau Bayur
  11. Talang Kelapa

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Sumatra Kidul

Cithakan:Kabupatèn Banyuasin

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia