Kabupatèn Banyuasin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Banyuasin
120px
Lambang Banyuasin
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Selatan Kabupaten Banyuasin.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Pangkalan Balai
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

11 kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Pambuka[sunting | Owah sumber]

Kabupatèn Banyuasin iku salah siji kabupatèn ing provinsi Sumatra Kidul, kutha Pangkalan Balai iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | Owah sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | Owah sumber]

Kabupaten Banyuasin ketata saking 11 kecamatan, --- desa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Banyuasin I
  2. Banyuasin II
  3. Banyuasin III
  4. Betung
  5. Makarti Jaya
  6. Muara Padang
  7. Muara Telang
  8. Pulau Rimau
  9. Rambutan
  10. Rantau Bayur
  11. Talang Kelapa

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | Owah sumber]

Pranala Jaba[sunting | Owah sumber]

Bali menyang: Sumatra Kidul

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia