Kabupatèn Musi Banyuasin

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Musi Banyuasin
100px
Lambang Musi Banyuasin
Motto: "Serasan Sekate"
Gambar:Lokasi Sumatera Selatan Kabupatèn Musi Banyuasin.svg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Sekayu
Bupati: H. Alex Noerdin
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

25.664 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

9 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- (2004)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Musi Banyuasin iku kabupatèn ing propinsi Sumatra Kidul, kutha Sekayu iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

1,3° - 4° Lintang kidul lan 103° - 105° Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Musi Banyuasin ketata jroning 9 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Babat Toman
  2. Batang Harileko
  3. Bayung Lencir
  4. Keluang
  5. Lais
  6. Sanga Désa
  7. Sekayu
  8. Sungai Keruh
  9. Sungai Lilin

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sumatra Kidul

 
Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul

Kabupatèn: Banyuasin | Empat Lawang | Lahat | Muara Enim | Musi Banyuasin | Musi Rawas | Ogan Ilir | Ogan Komering Ilir | Ogan Komering Ulu | Ogan Komering Ulu Wétan | Ogan Komering Ulu Kidul

Kota: Lubuklinggau | Palembang | Pagar Alam | Prabumulih

Delengen uga: Daftar kabupaten lan kutha ing Indonesia