Helmy Yahya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Helmy Yahya
Helmy yahya.jpg
PakaryanAktor
Presenter
Taun aktif1989-sapunika
BojoHarfansi Yahya
AnakRendy Faraitody Yahya
Amerigo Salim Yahya
Saskia Rachelly Yahya
Rahma Azzura Yahya

Helmy Yahya (lair ing Palembang, Sumatra Kidul, 6 Maret 1963; umur 56 taun) , presenter, panyerat sarta creator quiz lan program teievisi.[1] Lair ning Palembang, Sumatera Selatan, tanggal 6 Maret taun 1963.[1] Kondhang karo undhang-undhangan Helmy.[1]

Priya kang tau nempuh pendididkan ning STAN iki olih jejuluk dadi raja kuis Indonésia.[1] Amarga akèh kuis-kuis kreatif kang dicipta déning dhèwèké lan kuis adhaptasi saka kuis jaban rangkah.[1]

Helmy Yahya bebrayanan karo Harfansi Yahya, lan dianugrahi 3 anak, Rendi Raraitody Yahya, Amerigo Salim Yahya, Saskia Rachelly Yahya.[1] Helmy Yahya tau ngraih Panasonic Award, lan dadi presenter kuis paling apik.[1]

Tanggal 6 Juni 2009, Helmy resmi cerai karo Harfansi Yahya, lan olih hak asuh keempat anaké.[1] Salah siji anaké, Rendi Raraitody Yahya, meluni bapané ning babagan hiburan ya iku mbentuk band AOP kang diorbitaké déning Helmy dhéwé.[1] Ning awal taun 2010, tepaté ning tanggal 15 Januari, dhèwèké ngelamar pepujaning atiné kang mantan mahasiswiné Febriyani Sofyan.[1] Akad nikahé dilakoni ning dina minggu tanggal 17 Januari, ning Crowne Plaza, Sapphire Room.[1] Amarga Febri saka minang, mula sawisé nikah, Helmy Yahya olih gelar kahormatan Bagindo Sati]].[1]

Ning taun 2010, DPD PDI Perjuangan saka cabang Sumatra Selatan, mutusaké njurung Helmy Yahya kanggo nyalon bupati Ogan Ilir ning pilkada 5 Juni 2010 mbiyen.[2] Helmy uga tau dadi calon wakil gubernur Sumatra Selatan.[2]

Ning kauripan pribadiné, dhèwèké anak bungsu saka papat saudara, ya iku[1]:

Karya-karya[besut | besut sumber]

Acara kuis[besut | besut sumber]

Kuis-kuis kang dicipta déning Helmy Yahya kaya ta[1]:

Judhul Stasiun TV Tahun Perusahaan produksi Peranan
Serba Prima TVRI-6 1989-1991 Ani Sumadi Production Pra-produksi, pembuat soal
Gita Remaja 1989-1993 Pra-produksi, pembuat soal, floor director
Berpacu Dalam Melodi 1989-1998
Siapa Dia 1992-1998 Pra-produksi, floor director
Aksara Bermakna 1989-1996 Tim kreatif, tim soal, floor director
antv-47 1997-1998
Tak Tik Boom RCTI-43 1992-1998
Lacak Dunia TVRI-6 1993-1995 Ide kreatif, prodhuser èksekutif, soal, floor director
Gerak-Gerik SCTV-45 1994-1995 Produser èksekutif, floor director
Double-O Indosiar TV-41 1995-1996 Ide kreatif, prodhuser èksekutif, floor director
Sang Juara TPI-37 1995-1996 Produser èksekutif, pemasaran, soal, pembawa acara
Lempar Bersambut 1995-1997 Ide kreatif, prodhuser èksekutif, soal, floor director
Persembahanku Indosiar TV-41 1996-1997
Joshua 1999-2000 Joshua Enterprise Ide kreatif, prodhuser, soal
Main Bersama Joshua 1999-2000 Produser
Kata Demi Kata SCTV-45 1999-2000 Helmy Yahya Production Ide kreatif, prodhuser, soal
Kurcaci-Kurcaci TPI-37 2000
Digital LG Prima Indosiar TV-41 2000-2004 PT Triwarsana Rekrut kontestan, soal
Sikat 1 Milyar Pepsodent 2000 Ide kreatif, prodhuser, soal
Siapa Berani? 2000-2005 Ide kreatif, prodhuser, soal, pembawa acara
Gladiator 1 Miliar Metro TV 2003 Ide kreatif, prodhuser, soal
Siapa Lebih Berani? RCTI-43 2009 Ide kreatif, prodhuser, soal, pembawa acara
Siapa Paling Berani? ANTV-47 2011
24 Hour Quiz Metro TV 2011

Acara non-kuis[besut | besut sumber]

Acara non kuis kang dipanatacarani déning Helmy Yahya [2]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n biografi Helmy Yahya dipununduh tanggal 4 Juli 2011
  2. a b c pdip dukung pencalonan helmy yahya jadi bupati dipununduh tanggal 4 juli 2011

Pranala njaba[besut | besut sumber]