Widi Mulia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Widi Mulia
Widi Mulia
Latar wuri
Jeneng lair Widi Mulia
Lair (1979-04-29) April 29, 1979 (umur 40)
Jakarta, Indonésia Indonésia
Pakaryan penyanyi, aktris
Taun aktif 1993-saiki
Hubungan
Pasangan Dwi Sasono
Anak Dru Prawiro Sasono
Widuri Putri Sasono

Widi Mulia (lair ing Jakarta, 29 April 1979; umur 40 taun) ya iku salah sijiné penyanyi lan pemain filem Indonesia.[1] Widi Mulia nduwéni katurunan Sunda.[1] Jeneng wiwit dikenal nalika Widi dadi salah sijiné anggota grup musik kang jenengé AB Three.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Nyanyi[besut | besut sumber]

Wiwit cilik Widi wis kerep mèlu lomba nyanyi.[2] Widi Mulia wiwit misuwur nalika Widi menangaké salah sijiné sesi ing kontès Asia Bagus Monthly Championship ing Singapura nalika tanggal 1993.[2] Sawisé iku musisi Younky Soewarno seneng karo swarané Widi.[2] Younky Soewarno banjur ngajak anak sulung saka sadulur kang cacahé telu iki nggawé trio.[2] Widi banjur nggawé trio karo Nola lan Lusi.[2] AB Three diwangun nalika tanggal 13 Agustus 1993.[2] Sawisé iku, Widi karo kancané ing grup musik AB Three nggawé album.[2] AB Three kang sepisanan nduwéni anggota ya iku Widi, Nola lan Lusi, banjur Widi, Nola lan Cynthia).[2] Ing AB Three, Widi Mulia wis nggawe 5 album.[2]

Akting[besut | besut sumber]

Ora mung nyanyi, Widi Mulia uga sinau akting.[3] Sanajan tau muni yèn penyanyi kudu tetep nyanyi, nanging penyanyi ora mung nyanyi lan ora latah yèn dikongkon akting.[3] Widi mèlu akting ing pagelaran Mahadaya Cinta (2005).[3] Sejatiné, pagelaran iki ora pengalaman akting kang sepisanan kanggoné Widi, sadurungé Widi uga tau main ing sinétron Sahabat Pilihan nalika isih SMP.[4] Saliyané iku, Widi bareng karo Titiek Puspa mèlu nggawé drama musikal kang judhulé Kupu-Kupu Malam.[5]

Widi uga mèlu main ing filem carita lepas (FTV) kang judhulé Sayekti dan Hanafi.[6] Malah aktingé dadi Sayekti, jeneng vokalis kang awaké cilik iki mlebu ing pratélan pemeran utama paling api ing FFI 2005.[6] Sawisé rong taun, Widi main ing filem layar lebar kang nduwé genre horor kang judhulé Lantai 13 nalika taun (2007).[6] Ing filem kang disutradarai karo Helfi Kardit iki, Widi main bareng karo Aryo Wahab dan Virnie Ismail.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Profil Widi Mulia di The Jakarta Post(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i Widi AB Three Ultah di GG Club(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  3. a b c Widi AB Three Punya Bakat Akting(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  4. Widi 'AB Three' Dapat Julukan Aktris Kelas Festival(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  5. 'Kupu-Kupu Malam' Tak Sekedar 'Sensualitas'(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  6. a b c d Aktris Kelas Festival(dipunundhuh tanggal 11 Juli 2011)