Dwi Sasono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dwi Sasono
Dwi Sasono.jpg
Lair Dwi Sasono
Pakaryan aktor
Taun aktif 2006-saiki
Bojo Widi Mulia
Anak Dru Prawiro Sasono
Widuri Putri Sasono
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Dwi Sasono (lair ing Surabaya, 30 Maret 1980; umur 37 taun) inggih punika tiyang pemain filem Indonésia. Namanipun dipunwiwiti kaliyan asma dipuntèpang publik ngantos mbintangi ndadak Dangdut (2006). Dwi nikah kaliyan personel grup vokal AB Three, Widi Mulia ing pungkasan taun 2007.

Karier[besut | besut sumber]

Karier akting Dwi, dipuntimbali akrabipun, dipunwiwiti gadhah berperan dados Rizal ing filem ndadak Dangdut (2006) garapan Rudi Soedjarwo. Rizal inggih punika sèorang kagungan organ tunggal Senandung Citayam ingkang sok asyik, narsis, ingkang ngèraos bumi punika berputar ing sekelilingipun, lan kadang-kadang katingal norak.[1] Saking 10 èwu tiyang ingkang nglakoni casting kanggé filem punika, namung Dwi ingkang mbètah ndamèl Rudi masangakè ing pinten-pinten filem garapanipun. Sèjatosipun Dwi dipunpersiapaken kanggé meranaken tokoh 9 Naga, filem Rudi sadèrèngipun. ananging pungkasaning Rudi masangipun ing ndadak Dangdut.[2]

Saksampune ndadak Dangdut, Dwi pun main ing filem garapan Rudi malih, ya iku Pocong 2 (2006), ngejar Mas Mas (2007), lan Otomatis Romantis (2008).

Dados pendatang énggal, Dwi punika ceku]ap kaasil. Ing ajang MTV Indonésia Movie Award 2007, Dwi mlebet ing 3 nominasi sisan, ya iku Most Favorite Actor (ngejar Mas-Mas), Most Favorite Supporting Actor Pocong 2, sarta Breaktrough Actor / Actress ngejar Mas-Mas.[3] Manawi Dwi dèrèng beruntung, amargi boten wonten kategori punika ingkang dipunmenangake.[4]

Kehidupan pribadi[besut | besut sumber]

Dwi nikah Kaliyan personel grup vokal AB Three, Widi Mulia ingkang kapengker naté dipacari ing wekdal SMU.[5] Punika nikah ing tanggal 4 November 2007. Saking pernikahan p, punika dipunkaruniai anak jaler, Dru Prawiro Sasono, ing 27 Mèi 2008.[6] Dwi dipunkarunai puta jaler, Widuri Putri Sasono, ing 14 Juni 2010.[7]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]