Mendadak Dangdut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mendadak Dangdut inggih punika filem Indonesia taun 2006 ingkang dipunsutradarani Rudi Sujarwo lan ingkang dados paraga baku inggih punika Titi Kamal, Kinaryosih lan Dwi Sasono.[1] Skenarionipun dipunserat déning Monty Tiwa.[1] Film punika nyariosaken babagan lampahe penyanyi alternative rock kang namanipun Petris (Titi Kamal) kang amarga satunggal kadadéan, ujug-ujug nggantos karier piyambakipun dados penyanyi dangdut.[1]

Prosès shooting Mendadak Dangdut namung mbetahaken wekdal pitung dinten.[1] Dipundamel Sinemart, filem punika sampun diputer ing biyoskup wiwit 10 Agustus 2006.[1] Sountrack filem punika kang irah-irahanipun Jablay dipuntembangaken piyambak déning Titi Kamal lan naté dados tembang kang misuwur sarta kathah tiyang kang remen.[1]

Mendadak Dangdut punika filem kang sukses.[2] Sampun ditingali lwis saking 1,5 yuta penonton ing Indonesia lan pikantuk penghargaan kang kathah.[2]

Carios Cendhak[besut | besut sumber]

Petris (Titi Kamal) punika penyanyi kang aliranipun pop-rock. Piyambakipun gadhah sipat kang kirang saé, gampil duka, egois.[2] Petris gadhah sadulur wadon kang namanipun Yulia (Kinaryosih), piyambakipun kang dados menejeripun Petris.[2]

Wonten ing sawijining dinten,rampung saking wawancara piyambakipun konangan wonten ing mobilipun wonten narkoba kang aslinipun gadhahane Gerry (Vincent) pacangane Yulia.[2] Banjur sadulur kaloron punika dicepeng lan ditahan.[2] Amerga ajrih bakal diuku, mati, Yulia ngajak adikipun mlayu rikala arep digawa ing Kantor Pulisi.[2]

Sawisé oyak-oyakan, kaloron nyasar ing perkampungan.[2] Ora sengaja krungu reng-rengan antawisiun tiyang kang gadhag organ orkes dangdut, Rizal kaliyan penyanyine Vetty Manis Madu.[2]

Jebul, Vetty kepengen medal lan ninggalaken grup gadhahane Rizal punika. Banjur Yulia kepikiran supaya Petris purun nggenteni Vetty mawi penyanyi dangdut.

Saliyané kedah purun njoget, Petris uga kedah ngadepi bocah cilik kang pikirane mesum, Mamat kang kerep nggoda piyambakipun, ditambaho pulisi kang taksih madosi piyambakipun lan Yulia.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f mendadak dangdut (dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)
  2. a b c d e f g h i Indosiar.com (dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)