Kinaryosih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kinaryosih
Kinaryosih 235.jpg
Pakaryan aktris, model
Taun aktif 1997-saiki
Pasangan Husni Fauzan
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Kinaryosih (lair ing Jakarta, 3 Maret 1979; umur 38 taun). Kinaryosih ya iku salah sijiné modhél lan aktris Indonésia.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Kinaryosih lumrahé diundang kanthi jeneng Kinar.[1] Kinar miwiti kariré ing hiburan Indonésia lumantar panggung modhél.[1] Nalika iku, Kinaryosih dadi juwara siji ing lomba Wajah Femina taun 1997.[1] Lumantar iki, Kinarsih banjur bisa ditampa ing donyaning akting.[1] Jenenge Kinaryosih banjur misuwur nalika Kinar dadi bintang ing sinétron kang judhulé Perkawinan Sedarah kang diprodhuksi karoMultivision Plus.[1] Saliyané iku, Kinarsih uga tau dadi bintang ing sinétron-sinétron liyané.[1] Sinetron kang tau dibintangi Kinaryosih ya iku sinétron kang nduwéni judhul Indahnya Cinta, Aku Cinta Kamu, Wulan lan Serial TV Jomblo.[1][1]

Kinar éntuk kasempatan kanggo akting ing layar lebar nalika taun 2006.[2] Nalika iku, Kinar main ing filem kang judhulé Betina.[2] Film kang judhulé Betina iki filem kang disutradarai karo sutradara Lola Amaria.[2] Sawisé main filem Betina, Kinaryosih uga main manèh ing filem kang judhulé "Alexandria" lan "Mendadak Dangdut".[2] Saka aktingé ing filem-filem iki, Kinaryosih éntuk piala citra nalika taun 2006.[2] Kinar éntuk piala citra kanggo kategori pemeran pembantu wanita paling apik lumantar filem kang judhulé "Mendadak Dangdut".[2]

Kinar ya iku salah sijiné kontestan The Amazing Race Asia 2.[2] Bareng karo pacaré kang jenengé Brett Money, Kinar makili Indonesia ing The Amazing Race Asia 2.[2] Brett lan Kinar banjur keeliminasi ing episode kang kaping telu.[2] Saliyané mèlu The Amazing Race Asia 2, Kinar uga tau dadi juwara ing salah sijiné episode Fear Factor Indonesia.[2] Nalika iku, Kinaryosih ngalahaké kontestan liyané kang cacahé lima.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Kinaryosih.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Kinaryosih.[1]

Video Klip[besut | besut sumber]

Video klip kang dibintangi Kinaryosih.

  • RAN-Karena Kusuka Dirimu

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k info-artis.com(dipunundhuh tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k di KapanLagi.com(dipunudnhuh tanggal 15 Juli 2011)