Titi Kamal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Titi Kamal
Titi Kamal.jpg
Lair Kurniaty Kamalia
Pakaryan aktris
Taun aktif 1996 - sekarang
Bojo Christian Sugiono

Kurniati Kamalia, undhang-undhangan tenaré Titi Kamal lair ning Jakarta, tangal 7 Dhésèmber taun 1981.[1] Kariré dimulai saka panggung modhèl nalika dadi juara I ning ajang Cover Girl Aneka Yess taun 1997, sing lanjutanné dhèwèké wiwit mbintangi sinétron TIRAI CINTA disusul karo sinétron CERITA CINTA, KEMBANG PADANG KELABU, LILIN KECIL, PURA-PURA BUTA lan CINTA ANAK KAMPUS.[1]

Putri saka pasangan Moch. Kamal Badry lan Elly Rosniati iki wiwit njajagi dunya akting ning layar amba nalika taun 2001 kang judhulé TRAGEDI, ADA APA DENGAN CINTA (2002), EIFEL I'M IN LOVE (2003) lan MENDADAK DANGDUT kang soundtrack saka filem iku lagu tembangané dhéwé kang judhulé, "Jablay" (jarang dibelai).[1] Titi Kamal, bisa nggawé masarakat seneng karo tembangané.[1] Titi Kamal kang ngrasa suarané pas-pasan dipaksa nyanyikaké lagu dangdut ning filem arahan saka sutradara Rudi Sudjarwo.[1] Lagu kang digawakaké déning Titi Kamal mau bisa tembus ning nominasi MTV award, Mantan Best Model MTV 2002 iki, ngakuni ora tertarik ngembangaké karir ning babagan tarik swara, kaya ta musik dangut.[1] Sawisé mbintangi filem layar lebar MENDADAK DANGDUT ning taun 2006, Titi Kamal nyoba akting manèh ning filem layar lebar liyané, kaya ta filem DROP OUT (2008), TRI MAS GETIR (2008), TIPU KANAN TIPU KIRI (2008), DOA YANG MENGANCAM (2008), lan BARBI3 (2008) filem-filem iku kabèh dadi bukti manawa Titi Kamal eksis ning dunya perfileman Indonésia.[1]

Saiki kenya ayu kang sering dadi bintang ning layar kaca lan iklan [2], karo rambut kang ireng kandel iku anduwèni restoran sunda fast service.[1] Restoran iku dumunung ning Jl. Ir.H. Juanda No.27, cedhak karo Pura Negara, Jakarta Pusat, restoran kang minangka mimpi Titi Kamal kang kepéngin dadi business woman.[1] Kanggo masal jodoh, kenya kang aktif ning dunya perfileman iki siyap manawa kudu all out saka panggung panglipur iku nikah karo pepujaning atiné kang profesiné padha ya iku Christian Sugiono.[1]

Sawisé ngalami pedhot lan nyambung, tanggal 6 Fèbruari taun 2009 pasangan iki nindakaké pista pernikahan ning Australia.[1] Sukses metukaké single Jablay ning taun 2006, anggawe Titi Kamal semangat serius ning dunya tarik swara.[1] Ora ning babagan panglipur dangdut ananging ning babagan panglipur musik POP R&B.[1]

Ning akir taun 2008 Titi Kamal ngrilis single kang kaping pisanan kang judhulé "Lebih Baik Sendiri", lan disusul karo album kaping loroné, judhulé "Resah Aku Tanpamu" kang ditembangaké bareng karo Anji Drive.[1] Single mau uga ana ning album iku, judhulé LEBIH BAIK SENDIRI.[1] Ning akiré, 31 Mèi 2009, penyanyi tembang Kau Bilang iki akhiré nggelar resepsi pernikahan kaliyan Tian.[1] Konon resepsi iki ngentekaké bandha nganti Rp3 M.[1] Sawisé nikah, Titi aktif manèh ning dunya akting.[1] Dhèwèké langsung mbintangi sinétron stripping kang judhulé MUSLIMAH lan dilanjutaké karo filem kang judhulé JIRAN.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Biografi Titi Kamal dipununduh tanggal 13 Juni 2011
  2. ^ Christian Sugiono Suka Temani Titi Kamal ke Salon dipununduh tanggal 13 Juni 2011